ETA NE!!! Už nikdy ETA

Co mám proti ETĚ a.s. (firmě s více než 60letou tradicí), druhé nejznámější ČESKÉ značce? Jenom to, že jsem ji chtěl podpořit koupí jejího výrobku, než podporovat cizí firmy. A velice se mi to vymstilo. Proto vás ostatní chci varovat před koupí "aušusu" značky jménem ETA !!! Co se stalo se dozvíte níže a také můžete zahlasovat v anketě.

Bylo nebylo, před dvěma roky a pár měsíci jsme si s přítelkyní pořídili malý ruční šlehač se standardní 2letou záruku. Problém na sebe nenechal dlouho čekat (sice asi až po 1/2 roce, ale ve skutečnosti maximálně po 10 použitích). Při přípravě bramborové kaše, se najednou jedna metla začala protáčet...ouha, co se to asi stalo? Následovala
1. reklamace: Po vyřízení reklamace (u obchodníka, kde jsem zboží koupili), což trvalo maximální zákonnou lhůtu pro vyřízení, nám slavnostně předali opravený mixér zpět s tím, že závada byla v očesaní zubů plastového kolečka, jež točí metlou. Uff.. byli jsme z této zprávy zděšeni. Jak je možné, že hnací převodový mechanismus je vyroben z plastu, který se tak snadno opotřebuje?
Samozřejmě vyměněné kolečko bylo opět z plastu a s obavami jsme čekali, kdy se to pokazí znovu. Bohužel nejsme nějací světoborní kuchtíci, tj. za cca rok jestli jsme šlehač použili zase stěží jen 10x, s opět stejným efektem: metly se začali zase protáčet. Následovala
2. reklamace: tentokrát jsme jeli přímo do servisního střediska ETY (kde mají opravdu "vstřícnou "otvírací dobu pro své klienty, tj. asi od 9, 10h do 15h) kdy si znovu dali "záležet" na prověření a opravě závady a s úsměvem nám ho po měsíci vrací jako opravený (vyměněná plastová ozubená kolečka).
Další porucha stejného typu na sebe nedala dlouho čekat a následovala další, již snad konečná
3.reklamace: nyní jsme to zkoušeli znovu u obchodníka (protože naše pracovní doba silně překrývá otevírací dobu značkového servisu na Křižíkové) s tím, že to je již 3.závada stejného typu, a že by jsme rádi odstoupili od smlouvy a dostali své peníze zpět. Ale obchodník se cukal, že to se to musí prokázat a kdesi cosi, a že to buď pošle do servisu a nebo ať si to tam odneseme sami (což se nám nechtělo). Opět po měsíci se k nám dostává znovu opravený ruční šlehač a my se jen modlíme, aby se to po 4. nepokazilo až po záruční době.
Bohužel nebyl čas na testování a neustálé pečení, atd.. a tak jsme poslední měsíce naší záruky neměli možnost přistroj patřičně zatížit, což se nám vymstilo a pár týdnů po skončení záruky, přistroj znovu odešel do věčných lovišť. Samozřejmě bez nároku na vrácení peněz. A uvažovat o opravě nemá smysl.
Těsto, při kterém se kolečko polámalo.....
Kolik jsme strávili času ježděním na reklamaci, kolik jsme projezdili kuli tomuhle šmejdu značky ETA, tak by dalo pomali na nový přístroj lepší značky, která nemá kvality jen plnou hubu, ale také ji fakt má. Chápu, že tohle zboží je spotřební, a že výrobce z něčeho musí žít (a vyrobit výrobek jež by fungoval 20 let by ho asi zrujnovalo), ale dělat takovéhle zmetky a ještě s jejím "vstřícným" přístupem, tak nevím, kam s tím ETA dojde. Každopádně od teď je ETA pro mne mrtvá a všem svým známým doporučím od této značky dát ruce pryč (tak jako jsem kdysi vehementně vybízel, aby lidé raději kupovali české výrobky).
Šlehací metly. Jedna se začla při prípravě těsta protáčet a samozřejmě narážet do druhé točící se...
ETA je ček šmejd
ETA is czech shmade trash
STOP ETA
ETA FUJ !!!

Comments

Popular posts from this blog

Ranní metro ve špičce

z5tky z Egypta